Līdz 15. augustam piesakies valsts finansētām pedagogu profesionālās kompetences pilnveides programmām veselībpratībā– “Veselībpratības veidošana kā integrēts temats mācību priekšmetu saturā un izglītības vidē” un "Psihiskas veselībpratības nozīme izglītības vidē".

Latvijas Universitātes Izglītības zinātņu un psiholoģijas Pieaugušo pedagoģijas izglītības centrs sadarbībā ar Valsts izglītības satura centru piedāvā divas jaunas pedagogu profesionālās kompetences pilnveides programmas veselībpratībā :

  • Veselībpratības veidošana kā integrēts temats mācību priekšmetu saturā un izglītības vidē - programmas apjoms 24 stundas. Programmas apguvē dalībnieki no vienas skolas veido 4 dalībnieku komandu (direktora vietnieks, dažādu jomu mācību priekšmeta skolotāji un atbalsta personāla speciālists).
    Informācija par programmu un pieteikšanās saite.

Pieteikšanās atvērta līdz 15. augustam.

Abas programmas tiek finansētas no valsts budžeta, to apguve ir bez maksas. Nodarbības plānotas darba dienās (piektdienās) 9.00 – 16.00 no 2024. gada augusta līdz novembra beigām, klātienē Rīgā un attālināti tiešsaistē MS Teams vai Zoom platformā.

Veselībpratība– tās ir zināšanas par cilvēka veselību, veselības aprūpes sistēmu un veselību veicinošiem pasākumiem; prasme izmantot informāciju un veselības aprūpes pakalpojumus veselības saglabāšanai un slimību profilaksei, kā arī spēja pieņemt atbildīgus un atbilstošus savai un citu cilvēku veselībai nozīmīgus lēmumus.

Dalīties