Iedvesmojoša starptautiskā pieredze: FORTHEM alianses ietvaros: trīs universitātes kopīgi īsteno neformālās izglītības programmu

Maija otrajā pusē notika unikāls mūžizglītības pasākums – FORTHEM alianses ietvaros sadarbojoties trīs alianses partnerinstitūcijām Latvijas Universitātei (LU), Opoles Universitātei un Luciāna Blagas Sibiu Universitātei tika īstenota neformālā izglītības programma “Spēļošana mācību procesā un interaktīvās mācību metodes” 1ECTS / 25 stundu apjomā.

Programmas izstrādes un  īstenošanas process bija iedvesmojošs un pieredzes bagātinošs visām iesaistītajam pusēm. Programmas izstrādes un īstenošanas komandā darbojās Irina Bausova un Anna Bausova no LU Vadības un uzņēmējdarbības mācību centra, Moldovan Alina-Maria un Alina Georgeta Maga no Luciāna Blagas Universitātes Sibiu, un  Mateusz Musiał, Laura Płatkowska-Prokopczyk un Marta Maciejasz no Opoles Universitātes, administratīvo atbalstu sniedza Agnese Līgotne no LU Akadēmiskā departamenta Mūžizglītības nodaļas. Tāpat mācību pieredze tika bagātināta noslēdzošajā darbnīcā ar Balāža Horvāta virsvadību no Kimitisik.

Par iespēju apgūt programmu interesi izradīja ap 70 potenciālu klausītāju no visām FORTHEM alianses partnerinuniversitātēm, to visū gan akadēmiskais personāls, gan administratīvais personāls, gan arī pedagoģijas jomu studējoši. Programma bija intensīva un to apguva gandrīz trešā daļa no interesentiem.

LU VUMC par dalību šajā projektā saka:  esam ļoti pateicīgi par iespēju atbalstīt pedagogus aktīvu mācību stratēģiju ieviešanā un sadarbības veicināšanā starp skolotājiem, mākslīgo intelektu un studentiem. Šī iniciatīva ir parādījusi interaktīvas mācīšanās būtiskos ieguvumus, un mēs vēlamies turpināt šo ceļu.

Programmas mērķis - iepazīstināt dalībniekus ar spēļošanas stratēģijas un interaktīvo rīku ieviešanu izglītības procesā, kā arī sniegt praktiskas zināšanas, lai integrētu biznesa simulācijas spēles un citus interaktīvus instrumentus savā pedagoģiskajā praksē, vienlaikus izprotot spēles dalībnieku uzvedības dinamiku un psiholoģiju

Dalīties